Radionica o promociji turskih investicija i zapošljavanju

| Oktobar 1, 2012 | 0 Komentara
28. Septembar 2012.
Organizatori BALMED i Turski kulturni centar “Yunus Emre”

SARAJEVO

Održana je prva radionica o promociji turskih investicija i mogućnostima zapošljavanja u BiH, koju su zajedno organizirali Centar za civilazaciju Balkana (BALMED) i Turski kulturni centar “Yunus Emre” u Sarajevu.

Na radionici, kojoj su prisustvovali studenti stipendisti Centra za civilizaciju Balkana (BALMED), govorilo se o turskim investicijama i mogućnostima zapošljavanja u Bosni i Hercegovini.

Direktor Turskog kulturnog centra “Yunus Emre” u Sarajevu Nuri Turkyilmaz, u izjavi za agenciju Anadolija, rekao je da je radionici prisustvovalo 30 studenata.

“Danas smo se sastali na zajedničku incijativu BALMED-a i Turskog kulturnog centra. Na radionici, stipendisti BALMED-a i turski poduzetnici koji rade u Bosni i Hercegovini razgovarali su o temi zapošljavanja. Učesnici koje smo ugostili danas su sa Ekonomskog, Pravnog, Medicinskog i Fakulteta političkih nauka”, rekao je Turkyilmaz.

Osim što se razgovaralo o mogućnostima zapošljavanja, studenti su imali priliku razgovarati sa poduzetnicima o promociji i samoj mogućnosti turskih investiranja u Bosni i Hercegovini.

Turkyilmaz je dodao da je radionica bila prva, ali da će se slične aktivnosti nastaviti u narednom periodu, te izrazio nadu da će biti i uspješne.

(Balmed/AA)

Tags: ,

Kategorija: Događaji, Projekti, Stipendisti, Vijesti

Ostavi odgovor